Stop motion film for United Dutch Bromeliad Growers

What if houseplants would choose their own home? Your home? Invite their whole family while they’re at it? And create their own urban jungle? A Flower Factor stop motion animation for the United Dutch and Belgian Bromeliad growers and breeders: And be sure to turn on your sound! (tekst: FlowerFactor |  Patricia Beekelaar)

Studio

Het was een geweldig leuke alles-in-een opdracht voor Flower Factor! Veel werk tot in de late uurtjes samen met Patricia Beekelaar in de studio, maar het was het allemaal waard. Stop-motion is gewoon super vet!

 

Script & Opname

Natuurlijk... eerst moest er een script gemaakt worden. En props zoeken voor een leuke setting. Patricia en ik hebben daar ook aardig wat uurtjes in zitten, maar dat is echt nodig voor zo'n animatie.

 

Alles opgenomen met een Canon 70D op hoge resolutie en alles manueel natuurlijk. De camera hangt aan de computer met een USB-kabel en de foto's worden met software rechtstreeks in de computer gemaakt en gezet. (zonder 'ghosting' nog jammergenoeg). Tip: LEGO blokjes zijn erg handig voor de bewegingen: meten en ophogen! Actie - reactie. En ja het is hard werken... spierpijn!

 

 

Dood... na opname van 16 uur
Dood... na opname van 16 uur